Beneficiile masajului pe scaun:
• usureaza problemele fizice;
• ajuta la echilibrarea efectelor stresului, reducand durerile de cap, nivelul anxietatii si restaurand starea de bine si o minte calma.
Acest tip de masaj, ajuta la echilibrarea efectelor stresului din viata cotidiana si evita aparitia bolilor legate de stress si alte disfunctii prin:
• declansarea relaxarii;
• relaxeaza muschii tensionati;
• normalizarea fluxului energiei;
• imbunatatirea functionarii sistemului imunitar;
• inducerea calmului la nivelul mintii si o stare generala de bine.
Tehnicile folosite la masajul pe scaun reprezinta o combinatie a procedurilor de masaj somatic si derivatele lor combinate cu elemente de stretching.
Profunzimea cu care se face masajul este bazata pe nevoile individuale ale angajatului, variind de la o apasare ferma, pana la o atingere usoara, pentru cei mai sensibili si in functie de nevoile curente.
Masajul pe scaun, efectuat regulat la locul de munca, va preveni cu certitudine instalarea suferintelor mai sus mentionate, sau, daca acestea sunt deja instalate, va imbunatati semnificativ starea de sanatate a angajatilor iar beneficiile rezultate sunt pe masura asteptarilor:
– cresterea randamentului angajatului;
– eliminarea concediilor medicale (paguboase pentru firma si pentru angajat);
– crearea unei atmosfere de lucru relaxante (prin eliminarea stresului), etc.
In comparatie cu barbatii, femeile sunt mai predispusa la aparitia bolilor degenerative ale regiunii dorsale si cervicale ale coloanei vertebrale. Deci femeile sunt candidatii nr. 1 la sedinta de masaj (terapie sau profilaxie).
Efectele masajului pe scaun – sunt foarte complexe si se manifesta la toate nivelele organismului. Daca tinem cont ca organismul uman functioneaza ca un intreg si ca afectarea serioasa a oricarei parti a acestuia are efect mai mult sau mai putin, asupra tuturor celorlalte parti.
Dintre posibilele efecte enumeram:
– eliminarea stresului (cu toate implicatiile acestuia);
– restaurarea capacitatii functionale ale articulatiilor gatului, umerilor, mainilor, coloanei vertebrale, etc;
– ameliorarea circulatiei cerebrale avand drept consecinta imbunatatirea vederii, cresterea capacitatii de concentrare, de memorare, etc;
– imbunatatirea starii psihice fapt datorat atat eliminarii stresului si a durerii, cat si a confortului aparut in consecinta sedintei de masaj, etc.
Date fiind, insa particularitatile si cerintele masajului pe scaun, acesta este ideal pentru aplicarea la locul de munca. Intimitatea si confortul beneficiarului fiind asigurate.
Pentru o persoana care sta in fata calculatorului sau aplecata asupra documentelor de pe birou, timp de cel putin 8 ore zilnic, suferinta gatului si spatelui este ceva inevitabil.
Pe parcursul timpului aceste atitudini si pozitii vicioase vor induce suferinte, boli, deseori ireversibile. Acestea se vor localiza in primul rand la nivelul articulatiilor intervertebrale si tesuturilor moi periacente (ligamente, tendoane, muschi). Apoi se instaleaza tulburari circulatorii si neurologice la nivelul capului si membrelor superioare. Astfel, putin cate putin se vor instala dureri permanente la nivelul spatelui, gatului, mainilor, capului, amorteli in maini, tulburari de vedere, ameteli, etc.
Mecanismul producerii acestor imbolnaviri este foarte bine cunoscut, dar din pacate, nu se face mai nimic pentru prevenirea imbolnavirii. Deoarece la locul de munca nu putem sa punem paturi pe jos sau sa ne etalam pe masa de masaj, ramane doar sa beneficiem de masajul pe scaun.
In aceata perioada, dificila d.p.d.v economic, angajatorii sunt greu de convins sa ofere beneficii de baza pentru angajati dar, un beneficiu, cum ar fi masajul pe scaun la locul de munca poate parea scump, dar de fapt este o modalitate eficienta de a oferi angajatilor un beneficiu unic.
In acest caz, masajul la birou nu are nevoie demult spatiu si nu solicita angajatilor sa se dezbrace. Tehnicile de masaj folosite la masajul pe scaun sunt foarte variate, unele procedee sunt special adaptate pentru masajul pe scaun, altele fiind folosite ca atare, aceasta in functie de cerintele si posibilitatile de aplicare.
Durata unei sedinte poate varia intre 15 si 20 de minute. Important este si timpul de care dispune beneficiarului si cerintele avute.
Studiile au aratat ca, pentru a transmite semnalele de relaxare intregului organism, creierul nostru are nevoie doar de cateva minute. Stimularea fizica a muschilor, in timpului masajului, prin procedurile specifice, asigura detensionarea si relaxarea intregului corp.
Asigurand angajatilor in mod regulat accesul la efectele pozitive ale masajului pe scaun, chiar la locul de munca, veti avea in jurul dumneavoastra, angajati odihniti si relaxati.
Masajul le va oferi buna-dispozitie si se vor ocupa de clienti cu mai multa rabdare si placere, vor excela in domeniul lor de lucru, va reprezenta un mijloc de a va mentine angajatii fericiti, de a-i ajuta sa fie sanatosi si productivi !
In acest context, va oferim cursul autorizat ANC – MASAJUL PE SCAUN, in urma caruia persoanele specializate, vor putea sa asigure acest serviciu in cadrul propriului cabinet sau al oricarei institutii.
Perioada: 3 saptamani
Condiții de acces :
- minim studii medii
- echipament de practica ( tinuta sportiva – tricou alb, incaltari usoare, 2 prosoape mari de baie)
Acte necesare la înscriere:
- copie BI/CI
- copie certificat de naștere
- copie diplomă de studii
- copie certificat de casătorie (pentru doamne dacă este cazul)
Asteptam cu drag la curs pe viitorii specialisti ai acestei formari autorizate.
Contact: 0213116303, 0728120340, 0722675316, 0723163926, office@raminfo.ro www.raminfo.ro