Curs facultativ – COMUNICAREA EFICIENTA

Un curs intensiv, conceput special pentru a oferi participantilor ocazia de a intelege care sunt etapele ce trebuiesc urmarite prin comunicare pentru a deveni buni manageri si se adreseaza General Managerilor, Project Managerilor, Office Managerilor, Asistent Managerilor, Antreprenorilor, Freelancerilor,Consultantilor,Consilierilor,Agentilor, Coach-ilor etc.

comunicare

Comunicarea este un proces psihic complex, realizat intre doua sau mai multe persoane (sau cu sine insusi) unde are loc un schimb de informatie, de emotii, sentimente, atitudini, interese cu scop de relationale sau influenta.

Nevoia de a comunica, de a transmite sau afla de la semenii nostri idei, informatii, sentimente este o trasatura fundamentala a omului, devenind o necesitate vitala.    

Psihologul american Sibutani, sustine ca in procesul comunicarii are loc nu numai transmiterea informatiei dar si interactiunea reciproca dintre oameni. Comunicarea, inteleasa in sensul sau larg, ca act tranzactional, inevitabil in situatii de interactiune, devine esentiala, fundamentala atat pentru viata personala cat si pentru cea sociala a individului. Comunicarea ca act, sistem, cod sau mijloc sta la baza organizarii si dezvoltarii sociale, influentand raporturile pe orizontala si verticala intre oameni – intervenind chiar in aspiratiile lor intime, dar si in cunoasterea realitatii. Actul comunicarii se realizeaza prin intermediul imaginilor, notiunilor, ideilor, avand un continut informational faciliteaza manifestarea conduitelor umane afective, producand consonanta sau disonanta psihica, efecte de acceptare sau refuz, concordanta sau ne concordanta a trairilor noastre.

Comunicarea este si ramane o veriga esentiala in functionarea normala a oricarui sistem si reprezinta ansamblul proceselor prin care se efectueaza schimburi de informatii si de semnificatii intre persoane aflate intr-o situatie sociala data.

In procesul de invatare, comunicarea poate fi considerata cauza sau conditie esentiala a schimbarii individului si implicit a schimbarii sociale.Astfel, de la aparitia tiparului ca principal mijloc de comunicare si transmitere a mesajelor pana la mijloacele moderne aduse de calculator, internet, ziare electronice, toate impun o evolutie sociala mai mult sau mai putin continua.

Un rol important in procesul de comunicare il detin caile, mijloacele prin care acesta se realizeaza. Importanta tehnicilor de informare si comunicare  in procesul de invatare este evidenta sub aspect formator pentru manageri,  profesori, medici, consilieri, asistenti, secretare, etc.

Buna comunicare este rezultatul unei bune autocunoasteri. Cand te cunosti suficient de bine, gandurile iti sunt mai bine structurate, cuvintele sunt mai bine alese pentru a da forma gandurilor, intr-un mod mai usor de inteles de interlocutor.

Comunicarea este ceea ce transmitem celorlalti despre noi, despre ceea ce gandim, parerea pe care o avem. Felul in care comunicam, ne reflecta trairile si vorbeste despre noi in intregime.

In cadrul acestui curs vom discuta si practica cateva aspecte ale acestei teme complexe.
Cu toate ca poate parea irelevant, limbajul corpului si alte mesaje nonverbale formeaza parte integrala a comunicarii orale si reprezinta 93% din totalul elementelor comunicarii conform unor cercetari in domeniu.

Comunicarea eficienta este cea care se bazeaza pe ascultarea atenta, empatica, necritica, eliberata de propriile judecati si opinii, care surprinde nevoile celuilalt, asteptarile lui de la tine, ca partener de dialog.

Cand dorim sa avem succes in viata, sa trecem la initierea sau practicarea unei actiuni sau afaceri,scopul este acela de a prezenta serviciul sau produsul intr-un asemenea mod incat sa fie cu adevarat interesant pentru cealalta persoana,sa  il poata intelege si sa actioneze.

Cat de important este sa stim cum comunicam?
     Exista tehnici/strategii de comunicare pe care le putem folosi cu succes in viata, comunitatea, activitatea sau afacerea noastra si le vom invata si practica prin diverse jocuri de rol in cadrul cursului nostru, la care va invitam si va asteptam cu mult drag!
Comunicarea adecvata este vitala!

Participand la cursul de Comunicare manageriala, vom aprofunda  aceste tehnici  si ne vom dezvolta considerabil abilitatile de comunicare.

Structura cursului:

 • stiluri de comunicare
 • comunicarea in cadrul echipei
 • comunicarea cu sefii, dar si cu subalternii
 • stiluri in negociere
 • comunicarea verbala
 • comunicarea nonverbala
 • comunicarea cu persoanele dificile
 • metode de imbunatatire a procesului de comunicare.

Abilitati ce vor fi dezvoltate:

 •   abilitatea de a transmite eficient mesaje verbale si nonverbale
 •   aplicarea tehnicilor de comunicare
 •   cresterea capacitatii de comunicare
 •   imbunatatirea abilitatilor de comunicare verbala si nonverbala
 •  abilitatea de a descifra mesajele verbale si non verbale transmise de parteneri
 •  capacitatea de a intelege tendintele partenerului de negociere.

Format curs: offline-cu posibilitate online prin intermediul ZOOM.

Taxa curs:

  • 550 lei- pentru plata in 2 rate
  • 450 lei – pentru plata integrala 

O comunicare eficienta-este cea care transmite un mesaj bine conturat in cuvinte bine alese, insotite de un ansamblu de comportamente neverbale sincronizate cu mesajul verbal, intarindu-l.

IMPORTANT !!!

Nu se da examen si elibereaza diploma ANC –  la  finalizarea acestui curs.

 •  SE VOR ELIBERA DIPLOME DE ABSOLVIRE– sub sigla proprie

Va așteptăm cu drag.

 

  Nume (obligatoriu)

  E-mail(obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Subiect

  Mesaj