Vrei sa inveti sa comunici eficient si sa ai succes in viata, relatii si afaceri?  


„O comunicare eficienta ne determina 85% din succesul in viata”….Brian Tracy.
Pe parcursul intregii noastre vieti ne folosim abilitatile de comunicare si nu de putine ori succesul nostru in viata si afaceri depinde de cat de eficient reusim sa comunicam cu ceilalti.
     Comunicarea eficienta este o tema foarte complexa, careia i-au fost dedicate multe carti, articole si traininguri.
Exista tehnici de comunicare pe care le putem folosi in viata si activitatea noastra.

 • Buna comunicare este rezultatul unei bune autocunoasteri. Cand te cunosti suficient de bine, gandurile iti sunt mai bine structurate, cuvintele sunt mai bine alese pentru a da forma gandurilor, intr-un mod mai usor de inteles de interlocutor.
 • Comunicarea este ceea ce transmitem celorlalti despre noi, despre ceea ce gandim, parerea pe care o avem. Felul in care comunicam, ne reflecta trairile si vorbeste despre noi in intregime.

Din acest motiv, sunt oameni care au un fel de comunicare usor de urmarit, bine structurat, inteligibil, care transmit anumite emotii.

 • Oamenii care exprima in mod autentic ceea ce simt, ceea ce ii reprezinta, exprima prin cuvinte mesaje incarcate emotional, cu o energie motivationala aparte, sunt capabili sa inspire si sa trezeasca trairi intense in interlocutori.
 • O comunicare eficientaeste cea care transmite un mesaj bine conturat in cuvinte bine alese, insotite de un ansamblu de comportamente neverbale sincronizate cu mesajul verbal, intarindu-l.

In cadrul acestui curs vom discuta si practica cateva aspecte ale acestei teme complexe.
Cu toate ca poate parea irelevant, limbajul corpului si alte mesaje nonverbale formeaza parte integrala a comunicarii orale si reprezinta 93% din totalul elementelor comunicarii conform unor cercetari in domeniu.

 • Comunicarea eficienta este cea care se bazeaza pe ascultarea atenta, empatica, necritica, eliberata de propriile judecati si opinii, care surprinde nevoile celuilalt, asteptarile lui de la tine, ca partener de dialog.
 • Cel care comunica cel mai eficient este cel mai bun ascultator, este cel care transmite un mesaj autentic conform cu ceea ce gandeste si il transmite pe limbajul celui caruia i se adreseaza, fiind preocupat de modul in care este inteles de catre interlocutor, cerand feedback permanent, in urma caruia isi ajusteaza mesajul pentru a transmite corect informatiile.
 • Comunicarea este rezultatul unei relatii, indiferent, de  durata acesteia. O forma de relatie se construieste de la un prim contact, de la o pri­ma impresie (aspectul exterior, prezentarea), cuvintele alese fiind decisive in acest sens.
 • O comunicare eficienta se face in contextul unei relatii bazate pe respect, incredere, ascultare, atentie, oglindire. Intr-un astfel de context relational, doi oameni pot comunica eficient chiar si in absenta cuvintelor.

Increderea este construita pe parcursul conversatiilor iar relatiile de afaceri se pot transforma in prietenii de-a lungul timpului. Multi sunt de parere ca partea cea mai valoroasa a acestei activitati este crearea unui cerc de prieteni adevarati.
Cand dorim sa avem succes in viata, sa trecem la initierea sau practicarea unei afaceri,scopul este sa  prezentam serviciul sau produsul intr-un asemenea mod incat sa fie cu adevarat interesant pentru cealalta persoana si sa  il poata intelege.
Este foarte important sa fim atenti la ce spune celalalt, sa aratam empatie si sa memoram lucrurile importante. Daca este nevoie, notam informatiile obtinute si altele importante despre posibile persoane din comunitatea ce o construim pentru  viata, activitatea sau afacerea noastra.
      Cat de important este sa stim cum comunicam?
     Exista tehnici de comunicare pe care le putem folosi cu succes in viata, comunitatea, activitatea sau afacerea noastra
         si le vom invata si practica prin diverse jocuri de rol in cadrul cursului nostru, la care va invitam si va asteptam cu mult drag!
Comunicarea adecvata este vitala. Invata sa comunici eficient si nu uita ca repetitia este mama invataturii!
Comunica eficient si construieste-ti viata si afacerea!
Trainer:FLORENTINA DUMITRU –  Formator certificat MMPS, psiholog licentiat, coach cu orientare experientiala si  programare neurolingvistica (NLP), consilier pentru dezvoltare personala, specialist in activitatea de coaching, consilier prin arte combinate, colaborator  site-uri: totuldespremame.ro,  psihologyes.ro,  femeiastie.ro,  smartwomen.ro, colaborator si formator in cadrul centrului nostru-Ram-info.

 • Perioada/ durata curs: 2 zile
 • Sambata si duminica-12-13 februarie 2022- intre orele 10.00-18.00
 • Taxa curs:
 • 550 lei- pentru plata in 2 rate
 • 450 lei – pentru plata integrala apana la data de 07.februarie 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.