Ce este Feng Shui?

Feng Shui, arta tradițională chineză de amenajare a spațiilor interioare, a devenit foarte populară în Occident, ajungând aici în cea de-a doua parte a secolului XX.

Feng Shui îmbină astrologia chineză cu designul interior, iar scopul acestei arte este de a-i ajuta pe oameni să trăiască în armonie cu energia vitală, numită chi, care există în tot ceea ce este viu și care animă planeta.

Înțelesul literal al termenului Feng Shui este Vânt-Apă, iar cele două simboluri au fost alese pentru că aerul (vântul, suflarea) pune în circulație chi-ul, îl împărștie, îl distribuie, îl pune în mișcare, în timp ce apa îl depozitează, îl reține. Organismul uman este format predominant din apă sau chi acumulat, iar pentru a supraviețui omul are nevoie de suflare, are nevoie să respire, adică să pună chi-ul în mișcare. Pentru a trăi fericiți, oamenii trebuie să fie în armonie cu elementele mediului înconjurător, pe care le pot distribui în mod echilibrat acolo unde trăiesc, practicând arta chineză Feng Shui. Astfel, Feng Shui devine o prelungire, în exterior, a armoniei interioare. Pentru că armonia interioară este dobândită și menținută în mod conștient, prin alegeri și decizii, în baza unei cunoașteri acumulate în timp, proiectarea acesteia spre exterior împlică punerea în aplicare a informațiilor acumulate de la o generație la alta și cristalizate în ceea ce astăzi numim Feng Shui.

Feng Shui (în chineză Feng 風 înseamnă „vânt” și Shui 水 înseamnă „apă”) si reprezinta arta de a observa forțele Cerului și ale Pământului.

Arta Feng Shui face parte din cele Cinci Arte Chinezești. Este folosită pentru a analiza și a beneficia de energiile naturale (Qi 氣) ale lumii vii din jurul nostru.

Feng Shui analizează fizionomia mediului exterior și a casei si are ca scop reechilibrarea fluxurilor de energie și atingerea armoniei locurilor în care se află și trăiesc oamenii.

Feng Shui este parte componentă a analizei fizionomiei mediului înconjurător.

Este reprezentat de sisteme de formule și calcule. Acestea permit practicanților să evalueze atât potențialul cât și rezultatele acțiunilor unei persoane care locuiește sau muncește într-un anumită locație.

Feng Shui studiază și folosește forțele invizibile care ne guvernează și ne afectează pe toți.

Energia cunoscută sub numele de Qi este forța invizibilă care reprezintă liantul întregului univers și al tuturor lucrurile care există laolaltă.

Cei 4 factori din Feng Shui
În general, Qi-ul poate fi clasificat în Qi pozitiv (Sheng Qi) și Qi negativ (Sha Qi). Există patru factori principali în Feng Shui care împreună formează un nucleu de influență:

  • mediul exterior
  • clădirile
  • timpul și anotimpurile
  • oamenii

În mod natural energia (Qi) este ciclică și, drept urmare, aceasta poate fi calculată și prezisă. Însă în timp, la momente distincte, Qi-ul sub diferitele sale forme va avea influențe diferite asupra mediului înconjurător.

Dacă știi ce tip de Qi poate afecta locația în care trăiești într-o perioadă distinctă a vieții tale, atunci te poți pregăti pentru situațiile ce vor apărea în viața ta!

Feng Shui tradițional este o artă complexă care te ajută să analizezi energia spațiului și a timpului din casa sau de la locul de muncă. Le poți modifica astfel încât să devină benefice și favorabile pentru tine.

Feng Shui tradițional aduce armonia și reface echilibrul acolo unde trăiești, locuiești sau muncești.

Vei putea utiliza metodele și principiile învățate în acest curs Feng Shui atunci când:
vrei să-ți reamenajezi și redecorezi casa, apartamentul sau biroul
ești în căutarea unei noi locuințe (apartament sau casă) sau a unui nou sediu de firmă unde să funcționeze biroul și afacerea ta. Spațiul poate fi și închiriat.
tocmai ai cumpărat un teren cauti să te bucuri de cea mai benefică și armonioasă casă pe care o vei construi pentru tine și familia ta
ai cumpărat recent o casă sau un apartament și dorești să-i faci încă de la început o amenajare armonioasă
Se recomandă utilizarea metodelor prezentate si asimilate în cadrul cursului Feng Shui, pentru locuința ta, atunci când:
– dorești să apară sau să se amplifice armonia în familie și în relația de cuplu
– cauți un partener sau o parteneră de viață potrivit(ă) pentru tine
– îți dorești să ai un somn odihnitor în dormitor sau capacitate intelectuală crescută atunci când studiezi
– sănătatea este cea care te preocupă
– dorești să ai prosperitate în afacerea ta, atunci când lucrezi de acasă
Poți aplica cu succes metodele/tehnicile predate în cadrul cursului Feng Shui, pentru afacerea ta sau la locul tău de muncă, atunci când:
– dorești să obții o creștere a indicatorilor financiari ai afacerii tale
– ai ca obiectiv dezvoltarea carierei profesionale – avansarea în funcție, creșterea nivelului salarial
– dorești ca mediul de la locul de muncă să fie armonios, guvernat de energii pozitive și creatoare, iar între colegi să existe înțelegere

Ce nu este Feng Shui?

Este bine să avem în vedere că Feng Shui nu este nici știință, nici religie. Nu este știință pentru că nu se lucrează cu informații precise și nu se fac demonstrații al căror rezultate să fie măsurabile. Deși folosim principii și calcule, când ne referim la Feng Shui vorbim de fapt depre o artă, despre o disciplină subiectivă, menită în primul rând să întâmpine nevoile și dorințele noastre interioare.

Totodată, nu este religie pentru că nu este însoțită de o dogmă, nu impune credințe de un fel sau altul și nici nu este menită să-i conducă pe oameni spre iluminarea spirituală. Feng Shui este doar un cumul de constatări despre interacțiunea dintre om și mediu, de care putem ține seama sau nu. Orice om poate practica arta Feng Shui, fie că este creștin, musulman, evreu, budist, hindus, ateu sau orice altceva. Feng Shui este menită să pună în valoare credințele și aspirațiile oamenilor, nu să le înlocuiască.

Aplicând principiile feng shui obținem:

– un mai bun control al propriului destin
– o întelegere mai profundă a vieții
– o atmosferă mai armonioasă acasă
– o intelegere mai buna a forțelor naturii
– capacitatea de a crea un ambient care să ne ajute să ne atingem potențialul maxim

Competenţe dobândite:

– Analizarea informaţiilor semnificative
– Efectuarea de calcule matematice
– Conceperea soluţiilor
– Pregătirea prezentării soluţiei propuse
Durata: 50 ore- curs la sala

Taxa:1200 lei

Trainer: Apostol Gabriela

Vă așteptăm cu drag.

Informații despre data de începere a cursului, program, desfașurare, taxa de curs ………..aici