Sistemul limfatic este o componenta esentiala a sistemului de aparare al organismului nostru impotriva bolilor, el functionand ca un filtru prin eliminarea microorganismelor, a bacteriilor si a celulelor moarte din corp.

Edemul limfatic este acel lichid transparent ce circula prin spatiile intercelulare, ganglionii limfatici si vasele de sange, asigurand schimbul de substante intre sange si tesuturi si preluand deseurile din organism.

Principalele roluri ale limfei sunt transportarea de substante nutritive in sange si preluarea toxinelor ce rezulta din arderile celulare.

Stresul, sedentarismul, afectiunile cardiace, endocrine, renale sau tulburarile circulatiiei sanguine sunt factori ce duc la o circulatie necorespunzatoare a limfei, fluxul limfatic devenind din ce in ce mai lent si adunandu-se astfel din ce in ce mai multe toxine in ganglionii limfatici ce duc la aparitia diverselor probleme, atat de sanatate cat si de ordin estetic (celulita).

Cauzele acestor probleme sunt in general supraalimentarea si lipsa de exercitiu. Faptul ca stam multe ore in picioare sau asezati duce la umflarea picioarelor, acest fapt cauzand, odata cu trecerea timpului, multiple probleme estetice (retentia de lichide, picioare umflate). Prin masaj limfatic se poate scapa si de celulita. 

Sistemul limfatic este o componenta importanta a sistemului natural de aparare al organismului impotriva bolilor.Contribuie la transportul lichidelor si al altor substante in organism, printre care celulele sangvine albe.

Atunci cand ne taiem, sangele curge din rana, dar nu toata lumea stie ca avem un al doilea sistem circulator care se numeste sistemul limfatic care distruge si indeparteaza „invadatorii” precum virusurile si bacteriile din organism. Este o componenta importanta a sistemului nostru natural de aparare – sistemul imunitar – si ne ajuta sa luptam impotriva infectiilor.

Drenajul limfatic, se face prin aplicarea unei presiuni asupra ganglionilor limfatici.

Masajul de drenaj veno-limfatic reprezintă o tehnică specială de masaj, care se utilizează în practica medicală curentă, devenind cu timpul o tehnică de masaj particulară, a cărei valoare terapeutică este recunoscută.

Masajul de drenaj venolimfatic s-a dezvoltat în Europa după 1930, prin fizioterapeuţii danezi Estrid şi Emil Vodder, ca o tehnică de control al limfedemului post mastectomie. Masajul de drenaj venolimfatic este un masaj blând şi centrat superficial, unde limfa va fi mobilizată din ariile de drenaj ale vaselor limfatice spre colectorii limfatici. Acest masaj blând se foloseşte în tratamentul limfedemului, edemelor posttraumatice.

Tehnica se foloseşte pentru stimularea circulaţiei de întoarcere în vasele limfatice, care are ca finalitate o mai bună evacuare a lichidelor excedentare şi a reziduurilor metabolice din spaţiile interstiţiale, pe cale limfatică. Sistemul limfatic este una din căile majore de absorbţie a substanţelor nutritive din tractul digestiv şi este calea principală de absorbţie a grăsimilor, motiv pentru care, spre finalul “periplului” limfei prin organism ea devine foarte vâscoasă, grăsoasă.

Indicaţiile masajului limfatic – sunt foarte variate, cele mai importante fiind:

  • Edemele posttraumatice şi postoperatorii: entorse, fracturi şi tulburări circulatorii postectomie.
  • Tulburări algodistrofice diverse – algodistrofii şi hematoame.
  • Tulburări circulatorii: arterite, claudicaţie intermitentă şi ulcere varicoase.
  • Tulburări respiratorii – astm şi mucoviscidoze.
  • Afecţiuni reumatismale – coxartroză, cervicalgii, umăr blocat şi periartrită scapulohumerală.
  • Intocsicaţii – de origine alimentară sau medicamentoasă.
  • În medicaţia sportivă – pentru tratarea epicondilitelor, a hematoamelor, a curbaturii (senzaţie de durere fără localizare concretă).
  • Afecţiunii ale tegumentelor – acnee, aderenţe postoperatorii, cicatrici, eczeme, hipodermite, neurodermite şi hiperpigmentaţia de sarcină.
  • Boli infecţioase – stare de gripă (sau stadiul premergător gripei), mononucleoză infecţioasă, sinuzite cronice. În cazul acestor afecţiuni se recomandă drenaj limfatic în afara puseelor.
  • Tulburări de origine circulatorie – ateroscleroza cerebrală, glaucom, sindrom Meniers şi edeme la nivelul membrelor inferioare.
  • Tulburări de origine neurologică – leuconevraxia (scleroza în plăci), insomnii, I.M.C (insuficienţă motorie cerebrală), copii hiperkinetici şi nevralgii.
  • Afecţiuni dentare – probleme de implantare la copii, gingivite şi parodontoză.

Va asteptam la cursul autorizat MMPS – DRENAJUL LIMFATIC, in urma caruia persoanele specializate, vor putea sa asigure acest serviciu in cadrul propriului cabinet sau al institutiei unde lucreaza.

Perioada: 1 luna

Data incepere: – grupa in formare

Condiții de acces :

  • minim studii medii  
  • echipament de practica ( tinuta sportiva – tricou alb, incaltari usoare, 2 prosoape mari de baie)

Acte necesare la înscriere:

  • copie BI/CI
  • copie certificat de naștere
  • copie diplomă de studii
  • copie certificat de casătorie (pentru doamne dacă este cazul)

Contact: 0213116303, 0728120340, 0722675316, 0723163926, office@raminfo.ro     www.raminfo.ro

    Nume (obligatoriu)

    E-mail(obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Subiect

    Mesaj