Sanatatea inseamna frumusete, vitalitate, eficienta si o viata frumoasa.

Conform definitiei O.M.S., se caracterizeaza printr-o „bunastare fizica, mintala si sociala care nu consta doar in absenta bolii sau a infirmitatii”.

„Sanatatea nu este totul, a spus cineva, „insa, fara sanatate, totul este nimic”…. Filozoful german Schopenhauer afirma: „Noua zecimi din fericirea noastra se bazeaza pe sanatate”.

Este firesc atunci sa fim preocupați de aceasta…

Avem nevoie de puțină introspectie, sa vedem ce ne face bine si cat, sa deprindem o cunoastere personala si sa intelegem unde este ”de lucru” cu noi…este treaba fiecăruia dintre noi sa isi insuseasca cunostinte despre modul in care se face intretinerea si se mentine starea de sanatate permanent!

Felul in care alegem sa traim, prin hrana de zi cu zi, prin felul in care gandim si gestionam fiecare actiune, reprezinta  forma prin care ne mentinem sanatatea, ferindu-ne constient de excese care generează în timp disfunctii organismului.

Cunostintele despre nutritie reprezinta unul dintre cele mai importante domenii de cunoastere individuala deoarece, prin mancare noi ne luam practicmedicamentul zilnicpentru sanatate si buna intretinere a intregului ( corp, minte, spirit).

Sunt necesare cunostinte pentru: * crearea unei frumuseti exterioare  si  *cladirea unui organism ferit de boala si plin de energie.

Masajul este cea mai veche metoda de tratament si creare a unei frumuseti exterioare – cunoscuta de oameni si a fost utilizat inca din antichitate.

In culturile orientale, masajul este considerat un mijloc de transfer al energiei electromagnetice, asa-numita energie chi sau „energia vietii”.

Daca suntem stresati sau obositi, masajele ne vor ajuta sa ne mentinem sanatatea, sa aratam si sa ne simtim mai tineri.

Efecte fizice

 • Stimuleaza sistemul imunitar.
 • Intareste organismul.
 • Imbunatateste circulatia.
 • Imbunatateste functionarea sistemului limfatic.
 • Ajuta la tonifierea pielii si eliminarea toxinelor

Efecte psihologice

 • Relaxeaza si inlatura efectele surmenajului cotidian.
 • Inlatura starile de stres, de depresie.
 • Stimuleaza activitatile mentale (de exemplu, sporeste acuratetea si viteza de rezolvare a calculelor matematice).
 • Iti incarca bateriile cu optimism si buna-dispozitie.

Cum actioneaza

Cand muschii sunt solicitati intens sau pe perioade mai lungi de timp, fibrele musculare se contracta si devin rigide. Prin masaj, muschii isi redobandesc elasticitatea; in plus, masajul faciliteaza circulatia sangvina, accelerand transportul toxinelor spre organele de eliminare sau de detoxifiere.

Toate tipurile de masaj (somatic, reflexogen, terapeutic (de recuperare după diferite afectiuni medicale), limfatic sau de alta natura, toate au un singur scop, acela de a remedia problemele din organism si de a readuce echilibrul energetic in corp – in vederea promovarii sanatatii.

Va asteptam cu mult drag la cursurile noastre dedicate acestui segment unic si necesar vietii cotidiene..

  Nume (obligatoriu)

  E-mail(obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Subiect

  Mesaj