CURS COMPETENȚE DIGITALE de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învațare și cunoaștere autorizat MMPS prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională.

Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa își îmbunatățească abilitățile de utilizare a calculatorului și să se certifice în domeniu.

Acest nou tip de competenţă cheie, implică atât abilitatea de a interacţiona, comunica şi a publica, dar şi de a accesa informaţia pe suport digital. Acest lucru înseamnă abilitatea de înţelege şi utiliza informaţia provenită dintr-o largă varietate de surse,  atunci când este prezentată prin intermediul calculatorului.

Acest tip de competenţă se referă la abilitatea de a stăpâni cunoştinţe şi idei, nu doar apasări de taste. Şi, mai ales, este esenţială înţelegerea faptului că nu ni se cere să renunţăm la toate celelalte surse de informaţie în favoarea calculatorului sau a Internetului.

Conform Comunicarii Comisiei Europene de la Bruxelles din iunie 2016, a fost introdusa in Europa o noua agenda de competente care reprezinta “calea către creșterea șanselor de angajare și a prosperității. Având competențele corespunzătoare, oamenii vor fi pregătiți pentru slujbe de bună calitate și își vor putea valorifica potențialul în calitate de cetățeni încrezători și activi. Într-o economie globală aflată în schimbare rapidă, competențele vor determina, în mare măsură, competitivitatea și capacitatea de stimulare a inovării.Acestea sunt factori de atracție pentru investiții și reprezintă un catalizator în cercul virtuos al creării de locuri de muncă și creșterii economice. Competențele sunt cheia către coeziunea socială.”

Tot aici,  mai gasim mentionate urmatoarele aspecte:

“Oamenii au nevoie de o gamă largă de competențe pentru a-și realiza potențialul, atât la locul de muncă, cât și în societate. La nivelul Uniunii Europene, politica axată pe creșterea nivelului de educație a adus realizări semnificative”

“Obținerea competențelor este un proces care se desfășoară pe tot parcursul vieții, atât formal, cât și informal, și începe de la o vârstă fragedă. Efectele pozitive pe termen lung ale unei educații de calitate în primii ani de viață sunt semnificative și bine documentate, aceasta punând bazele pentru abilitatea și motivația ulterioară de a învăța.”

In acest context,revenim, dupa 15 ani de formare Operatori calculator si cateva mii de absolventi multumiti in toata tara, cu acest instrument de  invatare si cunoastere si ne dorim sa sprijinim elevii,studentii, pensionarii si pe toti cei interesati sa “stapaneasca tainele calculatorului” si al tuturor device-urilor existente in prezent.

Participand la Cursul COMPETENTE DIGITALE de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere, absolventii vor dobandi abilitati ca:

  • abilitatea de a interacţiona, comunica şi a publica, dar şi de a accesa informaţia pe suport digital.
  • cunoaşterea noţiunilor fundamentale legate de utilizarea Internetului;
  • Utilizarea eficientă a poştei electronice pentru primirea şi trimiterea mesajelor şi a fişierelor ataşate
  • Lucrul cu fişiere de tip doc si salvarea acestora în diferite formate, utilizand aplicatia Microsoft Word
  • Lucrul cu foi de calcul tabelar si salvarea acestora utilizand aplicatia Microsoft Excel
  • Lucrul cu diapozitive şi salvarea acestora.
  • Crearea unor prezentări noi şi editarea acestora prin Powerpoint

Cursul este recomandat persoanelor care doresc sa-si dezvolte competentele de utilizare a PC-ului pentru eficientizarea activitatii profesionale si a comunicarii, la locul de munca, acasa sau la scoala si este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si se finalizeaza cu eliberare de Certificate de absolvire recunoscute intern si international- de catre Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei, Ministerul Educatiei Nationale

Durata curs: 40 ore(3-4 zile)

Conditii: invatamant general obligatoriu