MASAJUL PE SCAUN – curs autorizat MMPS

MASAJUL PE SCAUNreprezinta o solutie completa pentru relaxarea muschilor si revigorarea creierului, pentru intreg personalul unei firme / institutii.

Beneficiile masajului pe scaun:

•  usureaza problemele fizice;
• ajuta la echilibrarea efectelor stresului, reducand durerile de cap, nivelul anxietatii si restaurand starea de bine si o minte calma.

Acest tip de masaj, ajuta la echilibrarea efectelor stresului din viata cotidiana si evita aparitia bolilor legate de stress si alte disfunctii prin:

declansarea relaxarii;
relaxeaza muschii tensionati;
• normalizarea fluxului energiei;
• imbunatatirea functionarii sistemului imunitar;
• inducerea calmului la nivelul mintii si o stare generala de bine.

Tehnicile folosite la masajul pe scaun reprezinta o combinatie a procedurilor de masaj somatic si derivatele lor combinate cu elemente de stretching.

Profunzimea cu care se face masajul este bazata pe nevoile individuale ale angajatului, variind de la o apasare ferma, pana la o atingere usoara, pentru cei mai sensibili si in functie de nevoile curente.

Masajul pe scaun, efectuat regulat la locul de munca, va preveni cu certitudine instalarea suferintelor sau, daca acestea sunt deja instalate, va imbunatati semnificativ starea de sanatate a angajatilor iar beneficiile rezultate sunt peste masura:
cresterea randamentului angajatului;
– eliminarea concediilor medicale (paguboase pentru firma si pentru angajat);
– creearea unei atmosfere de lucru relaxante (prin eliminarea stresului), etc.
(in comparatie cu barbatii, femeile sunt mai predispusa la aparitia bolilor degenerative ale regiunii dorsale si cervicale ale coloanei vertebrale).

Efectele masajului pe scaun –  sunt foarte complexe si se manifesta la toate nivelele organismului. Daca tinem cont ca organismul uman functioneaza ca un intreg si ca afectarea serioasa a oricarei parti a acestuia are efect mai mult sau mai putin, asupra tuturor celorlalte parti.

Dintre posibilele efecte enumeram:
– eliminarea stresului (cu toate implicatiile acestuia);
– restaurarea capacitatii functionale ale articulatiilor gatului, umerilor, mainilor, coloanei vertebrale, etc;
– ameliorarea circulatiei cerebrale avand drept consecinta imbunatatirea vederii, cresterea capacitatii de concentrare,  de memorare, etc;
– imbunatatirea starii psihice fapt datorat atat eliminarii stresului si a durerii, cat si a confortului aparut in consecinta sedintei de masaj, etc.
Date fiind, insa particularitatile si cerintele masajului pe scaun, acesta este ideal pentru aplicarea la locul de munca. Intimitatea si confortul beneficiarului fiind asigurate.

Pentru o persoana care sta in fata calculatorului sau aplecata asupra documentelor de pe birou, timp de cel putin 8 ore zilnic, suferinta gatului si spatelui este ceva inevitabil.

Pe parcursul timpului aceste atitudini si pozitii vicioase vor induce suferinte, boli, deseori ireversibile. Acestea se vor localiza in primul rand la nivelul articulatiilor intervertebrale si tesuturilor moi periacente (ligamente, tendoane, muschi). Apoi se instaleaza tulburari circulatorii si neurologice la nivelul capului si membrelor superioare. Astfel, putin cate putin se vor instala dureri permanente la nivelul spatelui, gatului, mainilor, capului, amorteli in maini, tulburari de vedere, ameteli, etc.

Mecanismul producerii acestor imbolnaviri este foarte bine cunoscut, dar din pacate, nu se face mai nimic pentru prevenirea imbolnavirii. Deoarece la locul de munca nu putem sa punem paturi pe jos sau sa ne etalam pe masa de masaj, ramane doar sa beneficiem de masajul pe scaun

In aceata perioada, dificila d.p.d.v economic, angajatorii sunt greu de convins sa ofere beneficii de baza pentru angajati dar, un beneficiu, cum ar fi masajul pe scaun la locul de munca poate parea scump, dar de fapt este o modalitate eficienta de a oferi angajatilor un beneficiu unic.

In acest caz, masajul la birou nu are nevoie demult spatiu si nu solicita angajatilor sa se dezbrace. Tehnicile de masaj folosite la masajul pe scaun sunt foarte variate, unele procedee sunt special adaptate pentru masajul pe scaun, altele fiind folosite ca atare, aceasta in functie de cerintele si posibilitatile de aplicare.

Durata unei sedinte poate varia intre 15 si 20 de minute. Important este si timpul de care dispune beneficiarului si cerintele avute.

Studiile au aratat ca, pentru a transmite semnalele de relaxare intregului organism, creierul nostru are nevoie doar de cateva minute. Stimularea fizica a muschilor, in timpului masajului, prin procedurile specifice, asigura detensionarea si relaxarea intregului corp.

Asigurand angajatilor in mod regulat accesul la efectele pozitive ale masajului pe scaun, chiar la locul de munca,  veti avea in jurul dumneavoastra, angajati odihniti si relaxati.

Masajul le va oferi buna-dispozitie si se vor ocupa de clienti cu mai multa rabdare si placere, vor excela in  domeniul lor de lucru, va  reprezenta un mijloc de a va mentine angajatii fericiti, de a-i ajuta sa fie sanatosi si productivi !

In acest context, va oferim cursul autorizat MMPS – MASAJUL PE SCAUN, in urma caruia persoanele specializate, vor putea sa asigure acest serviciu in cadrul institutiei dumneavoastra.

Asteptam cu drag la specializare pe viitorii specialisti ai institutiei dumneavoastra..

Locație:Sediul Ram-Info Training – Centru de informare, consiliere, orientare şi formare acreditat MMFPSPV
București, sector 2, Calea Moșilor – vechi, nr.124, ap.2, etaj 1, interfon 02

  • CF. 18377390, RC: J40/2275/2006, Cont: RO58 BTRL RONCRT02 8703 1701 – Banca Transilvania

Contact: 0213116303, 0728120340, 0722675316, 0723163926, office@raminfo.ro    www.raminfo.ro

CURS OFFLINE – (LA SALA) – cu respectarea normelor in vigoare (masti, distantare sociala, etc) – respectarea prevederilor OUG 70 / 2020 si ale OMMPS 3577 / 2020

Data incepere curs:  26 SEPTEMBRIE 2020 – grupa noua in formare

  • sambata 26.09.2020 – 10.00-14.00
  • duminica 27.09.2020 – 10.00-14.00
  • zilele si intervalul orar- vor fi stabilite impreuna cu participantii inscrisi- in cadrul primei sedinte
  • Taxa curs: 1200 lei–  1000 lei+ 65 lei examinare finala + diploma absolvire  ==> poate fi achitata in 2 rate
    • 800 lei + 65 lei taxa de examen – pentru plata integrala a cursului la inscriere

Pentru confirmarea participării și înscriere, vă așteptăm la sediul nostru sau, puteți trimite documentele necesare – prin email la adresa office@raminfo.ro , împreună cu dovada achitării primei rate din taxa de curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.