Curs online AGENT IMOBILIAR/ BROKER IMOBILIAR autorizat MMPS

“Educatia formala iti va asigura existenta. Autoeducatia iti va asigura o avere.” – Jim Rohn

Activitatea de agent imobiliar / broker imobiliar ne poate transforma viata intr-o oportunitate de a cunoaste oameni, de a forma relatii interumane trainice si de folos ambelor parti, de a fructifica si de a face bani in timpul liber.

Durata cursului: 40 ore 

Conţinutul cursului:

 • Managementul agentiilor imobiliare
 • Legislatie imobiliara
 • Evaluare imobiliara
 • Tehnici de vanzare si negociere

Tematica cursului:

 • Piaţa imobiliara – Termeni, definiţii, cerere si oferta, investitii imobiliare
 • Notiuni de management imobiliar– Punerea in practica a strategiilor potrivite fiecarui client
 • Drept si legislatie in activitatea imobiliara– Familiarizarea cu formularistica legala si cadrul juridic
 • Notiuni privind tipurile de bunuri imobiliare – Evaluarea a bunurilor imobiliare.
 • Comunicarea si negocierea in intermedierea imobiliara– Tehnicile de vanzare, comunicare interactiva si negociere, managementul relaţiilor cu clienţii.
 • Finanţarea tranzactiilor imobiliare – ipoteci, imprumuturi
 • Cadastru – notiuni generale
 • Marketing imobiliar – Familiarizarea cu noţiunile si tehnicile de marketing.
 • Utilizarea programelor imobiliare –notiuni necesare utilizarii softurilor imobiliare.

Competenţe obţinute:

 • Comunicarea efectiva
 • Dezvoltarea instruirii profesionale
 • Ofertare
 • Primire si prelucrare cereri
 • Primire si prelucrare oferte
 • Tranzactionare

Conditii: – studii medii

Informatii despre data de incepere a cursului, program, desfașurare, taxă de curs:  http://www.raminfo.ro/home/program-cursuri/

” Un agent imobiliar trebuie sa fie un bun consilier, un fin detectiv si un expert in coordonare. Trebuie sa stie sa asculte cu atenţie ce spun clientii si sa le identifice dorintele si nevoile, trebuie sa aiba intuitie si abilitati excelente de cercetare, pentru a gasi proprietatea perfecta si, de asemenea, trebuie sa se asigure ca toata lumea isi face datoria, pana la semnarea actelor. Un consultant de succes este inzestrat sau isi dezvolta toate aceste aptitudini”, explica in cartea sa agentul imobiliar american Shahri Masters.

Agentul / brokerul imobiliar nu are  un program fix, ceea ce permite o mare libertate iar cei  care aleg sa lucreze in acest domeniu se relaxeaza, deoarece se plimba foarte mult prin oras sau prin tara, comunica, fac vizionari, sunt eleganti si au posibilitatea sa se organizeze in functie de prioritati.

 Meseria este foarte potrivita persoanelor carora le face placere sa vorbeasca la telefon, sa cunoasca oameni si sa-si faca prieteni noi. Se poate spune ca agentii si brokerii imobiliari care muncesc cu pasiune au o viata frumoasa si implinita.

Activitatea se adreseaza totodata acelor persoane care au deja conexiuni in  portofoliul lor de clienti si care isi doresc un al doilea job, care sa le aduca un plus in ceea ce priveste confortul financiar si consolidarea relatiilor interumane de prietenie.

Pregatirea unui broker imobiliar de succes consta in dobandirea cunostintelor de legislatie din domeniu si a procedurilor notariale, modul de intocmire a pre-contractelor si a contractelor.

Agentul /brokerul imobiliar invata sa comunice cu prietenie si deschidere, invata sa ia decizii si sa sintetizeze informatia pe care o preia de la proprietar pentru a o prezenta potentialului cumparator. El va sti sa-i indrume, in orice situatie, atat pe proprietar, cat si pe cumparator, in demersurile de intocmire a actelor, fiindu-le atat sfatuitor, cat si insotitor. Nu in ultimul rand, un broker este un bun cunoscator al pietei imobiliare.

De ce este necesar un Curs de Agent Imobiliar? 

Un anunt din ziar sau de pe internet conduce posibilul client la o agentie imobiliara. Intr-o firma imobiliara clientul trebuie sa gaseasca personal calificat, care sa-i asigure siguranta si conditii optime la incheierea tranzactiei imobiliare.

O agentie imobiliara serioasa ofera clienţilor toata gama de servicii imobiliare pe langa prezentarea unor imobile, ofera consultanta, studii de piata, evaluari si asistenta la incheierea tranzactiei imobiliare. Astfel, cand clientul trece pragul unei agentii imobiliare bune, trebuie sa observe ca angajatii acesteia ii vor arata multe case (mai intai fotografii, schite sau material video, urmand apoi vizionarea pe teren), il vor informa asupra evolutiei pietei (se scumpesc, se ieftinesc locuintele) si ii vor spune daca pretul cerut este justificat sau nu in comparatie cu oferta.

Conform noilor proiecte legislative privind statutul agentilor imobiliari, perfectionarea in acest domeniu a devenit o obligatorie.
Daca doriti sa deschideti o agentie imobiliara sau daca activati deja in domeniul imobiliar, conform acestor proiecte veti fi obligaţi sa absolviţi atat dumneavoastra cat si personalul agentiei dumneavoastra cursuri de PERFECTIONARE in acest domeniu.

Cursul de “Agent Imobiliar” / “Broker Imobiliar” garanteaza invatarea cunostintelor necesare pentru a putea practica profesia de agent imobiliar, cat si cerintele pe care agentiile imobiliare trebuie sa le respecte in activitatea lor.

Unul din avantajele cursului de “Agent Imobiliar” / “Broker Imobiliar” consta in faptul ca atestatul dobandit prin finalizarea acestui curs le va permite agentilor imobiliari sa profeseze in orice tara a Uniunii Europene.

In cadrul cursurilor de “Agent / Broker Imobiliar” se va urmari asimilarea de informatii din domeniul constructiilor, comercial si fiscal, pentru ca viitorii agenti atestati sa cunoasca legislatia referitoare la tranzactiile imobiliare si alte aspecte legate de felul in care functioneaza piata imobiliara.
Participantii vor dobandi in urma acestei formari, abilitati de negociere, tehnici de persuasiune personalizate in functie de tipul tranzactiei imobiliare si a personalitatii clientului, abilitati de prezentare a unei oferte imobiliare, tehnici de comunicare eficiente pentru relatia cu clientii dificili si rezolvarea eventualelor conflicte.

Brokerul imobiliar trebuie sa cunoasca legislatia in domeniu si sa se informeze permanent despre modificarile cadrului legislativ, trebuie sa stie sa  interpreteze legile in mod corect si activitatea notarului, pentru ca actele imobiliare trec si pe acolo si nu trebuie sa fie luat prin surprindere de vreo reglementare sau de vreo procedura specifica.

Un Broker imobiliar trebuie sa cunoasca toata documentatia care se intocmeste la tranzactionarea unui apartament sau a unui teren, trebuie sa stie sa intocmeasca un pre-contract, dar si un contract de vanzare/cumparare, trebuie sa-i indrume, la nevoie, atat pe proprietar, cat si pe cumparator, in demersurile de intocmire a actelor si sa le fie nu numai sfatuitor, ci si insotitor, la nevoie!

Brokerul imobiliar – pentru a avea succes, trebuie sa isi dezvolte: – mintea si sa gandeasca repede si limpede, capacitatea de sinteza, precum si memoria. Trebuie sa fie bun comunicator, ferm, dar nu obraznic si sa dea dovada de o stapanire de sine superioara mediei.

Un broker trebuie sa fie un bun cunoscator al pietei imobiliare, in general sau macar a pieţei locale, ori a segmentului in care doreste sa-si desfasoare activitatea. lar atunci cand preia de la un proprietar si se implica direct in intreaga desfasurare a tranzactiei, trebuie oricand sa fie pregatit sa ofere raspunsuri detaliate despre „obiectul muncii”, adica, despre apartamentul / casa/ terenul respectiv. 

IMPORTANT!!!

 • cunoscand importanta timpului pentru agentii imobiliari, putem organiza cursurile de agent (broker) imobiliar intr-o perioada scurta, program intensiv de 3 – 5 zile.
 • absolventii unor cursuri de agent (broker) imobiliar echivalente sau cei care au cunostintele aferente acumulate pe cont propriu se pot inscrie pentru preevaluare, evaluare pe parcurs, evaluare finala si examen final, beneficiind de consultanta si materiale de curs.
 • In cazul in care angajatii unei agenţii imobiliare participa la cursul de agent/ broker imobiliar in numar de cel puţin 7 cursanti, “cursul agent imobiliar” se poate personaliza si se va putea desfasura la sediul acesteia
 • Costul cursului de formare agent / broker in imobiliare, autorizat MMPS, se poate deduce din impozitul pe profit / venit conform art 34 din OG 129/2000, republicata, care prevede ca “societatile comerciale, companiile si societatile nationale, unitatile cooperatiste, regiile autonome si alte institutii pot efectua cheltuieli pentru formarea profesionala a salariatilor, cheltuieli care se deduc, dupa caz, din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit”.

Nota:  –   In cazul sustinerii acestui curs in alta localitate, este necesar un numar minim de 10-15 participanti, asigurarea salii de curs, cazarea formatorului si reprezentantului nostru pe perioada derularii cursului si transportul acestora.

Datorita situatiei speciale creata de virusul Covid 19– care ne-a destabilizat din toate punctele de vedere, peste un milion de oameni vor trebui, în următoarele luni să se reinventeze sau chiar sa porneasca de la ZERO.

în contextul actual, daca aveti un telefon, si un laptop/ calculator cu o conexiune bună la internet, va invitam sa ne reinventam impreuna prin cursurile de specializare/perfectionare autorizate, pe care le vom organiza in aceasta perioada-conform OG nr 32 din 26 martie 2020 privind modificarea  si completarea unor acte normative conform Hotararilor Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta precum si instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei prin Decretul Presedintelui nt.195/ 2020 privind instituirea starii de urgenta.– in sistem online- partea teoretica, iar imediat ce vom iesi din starea de urgenţa decretata si vom putea sa ne intalnim in salile noastre de curs, vom recapitula informatiile asimilate online, vom efectua aplicatiile practice/ tehnicile aferente fiecarui curs si vom sustine examinarea finala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.