REFLEXOTERAPIA – Terapia care face minuni in tratamentul multor dezechilibre si afectiuni

Masajul reflexogen – presupune aplicarea de catre terapeut a unor presiuni, rotatii, frictiuni si miscari energice cu degetele si nodozitatile mainii pe punctele reflexe ale picioarelor pacientului, dupa o anumita schema si intr-o ordine anumita, cu intentia de a le stimula sa transmita impulsuri nervoase catre organului tinta, aceste manevre alternand cu manevre de drenaj menite sa induca relaxare pacientului.

Este un tratament puternic, mult mai mult decat un simplu masaj pentru picioare. Chiar daca multe persoane sustin ca nu este o terapie relaxanta, datorita experientei terapeutului si atmosferei pe care o creaza, aceasta terapie poate fi la fel de placuta ca un masaj relaxant.

In zilele noastre, reflexoterapia este considerata o metoda de tratament alternativa, neinvaziva, eficienta si unanim acceptata.

Reflexoterapia stimuleaza eliminarea toxinelor, imbunatateste circulatia si sustine sistemul imunitar, restabilind echilibrul corpului intre yin si yang, incurajand autovindecarea si intarind corpul. Este o terapie ideala pentru persoanele care au nevoie de o reincarcare fizica sau ale caror sisteme imunitare au nevoie de un impuls.

Beneficiile reflexoterapiei sunt nenumarate, aceasta ameliorand cu success atat boli cronice cat si acute, dintre care: durerile de cap, migrena, insomnia, nervozitatea, depresia, stresul, atacurile de panica, perturbari functionale ale organelor interne (rinichi, ficat, plamani, pancreas etc), tulburari endocrine (hiper si hipotiroidie, paratiroidita, afectarea suprarenala, reglarea ciclului menstrual, tulburari de menopauza, deficiente de crestere la copil, osteoporoza, disfunctii sexuale, sindrom premenstrual) si metabolice (obezitate, diabet), reumatism, sindromul mainilor si picioarelor reci, afecţiuni ORL, astm, sinuzita, efectiuni digestive.

Contraindicatiile reflexoterapiei:- aceasta metoda de tratament nu este indicata persoanelor ce sufera de eczeme, afectiuni ale pielii sau tromboze, este interzisa activarea acestor zone, deoarece se pot pune in miscare cheagurile de sange, obturand vasele sangvine in organele vitale pentru organism, persoanelor cu boli psihice sau boli infecto-contagioase.

De asemenea, unii specialisti sustin ca reflexoterapia este contraindicata in cazul persoanelor cu cancer, pe cand altii o indica datorita efectelor pe care le are prin stimularea sistemului imunitar si detoxifierii organismului.

In functie de problematica cu care se confrunta clientul frecventa cat si numarul sedintelor de reflexoterapie poate varia.

Recomandari generale  pentru a spori efectul sedintelor de Reflexoterapie:

 • este recomandat sa se efectueze 1-2 sau mai multe serii de cate 10 sedinte reflexoterapie;
 • este recomandat ca inainte de terapie cu 1 ora cat si cu 30 minute dupa terapie sa nu se manance nimic;
 • pe perioada sedintelor de reflexoterapie este indicat sa  se bea o cantitate cat mai mare de lichide, peste 2 litri, in functie de posibilitatile organismului
 • pe perioada terapiei este recomandat sa nu se fumeze, consume bauturi alcoolice, sa  se diminueze consumul de cafea;
 • pe perioda tratamentului reflexogen este recomandat sa avem o dieta echilibrata, bogata in legume, fructe si sucuri naturale, si de preferinta sa evitam carnea;
 • in timpul sedintei de reflexoterapie este recomandat sa se consume minim 750 ml de apa plata
 • sa indicam corect zonele dureroase reflexoterapeutului, asfel incat acesta sa poata identifica corect organele afectate.

Daca doriti sa incercati sau practicati aceasta minunata terapie, noi va asteptam cu mare drag la cursul nostru de specializare acreditat MMPS – MASAJUL REFLEXOGEN – cod COR 3226.3.1

INSCRIE-TE AZI  LA CURSUL: MASAJUL REFLEXOGEN- REFLEXOTERAPIA!

Tematica cursului:

 • Noțiuni de anatomie și biomecanica membrelor superioare și inferioare
 • Identificarea zonelor reflexogene: cap si gat,  torace si abdomen, membre superioare, bazin, membre inferioare
 • Procedee pregatitoare: derivatele masajului somatic (tehnica de relaxare) sau de sine statatoare-tehnica de activare, cu urmarirea traseelor precise.
 • Tehnici de masaj reflexogen – masarea zonelor fiecărui organ prin : vibrație punctiforma simpla si asociata cu efleuraj si presiune, efleuraj simplu, efleuraj asociat cu presiune, frictiune executata concentric si excentric simpla sau asociata cu presiune
 • Durata masajului reflexogen – adaptarea procedurilor pregatitoare la particularitatile subiectului – după gradul de relaxare, scop

Desfasurarea cursului: OFFLINE (LA SALA) – cu respectarea normelor in vigoare (masti, distantare sociala, etc) – respectarea prevederilor OUG 70 / 2020 si ale OMMPS 3577 / 2020

Perioada: primul weekend 31 octombrie – 01 noiembrie 2020  ultima zi de inscriere: 23 octombrie 2020

Taxa curs PROMO:

 •  800 lei + 65 lei examinare finala==> poate fi achitata in 2 rate;
 •  650 lei + 65 lei examinare finala ==> pentru plata integrala pana pe data de 23 octombrie 2020

Contact:

 • Telefon: 021/311.63.03
 • Mobil: 0728.120.340, 0787.510.040, 0723.163.926, 0722.675.316
 • E-mail: office@raminfo.ro
 • Web: www.raminfo.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.