Este clar că performanţa şi piaţa de formare,  nu se vor opri aici!

„Haosul nu este o groapă. Haosul este o scară. Mulţi care încearcă să se caţere eşuează şi nu mai încearcă din nou. Căderea îi deznădăjduieşte, iar alţii care au şansa să se caţere o refuză. Ei se agaţă de ţinut sau de zei sau dragoste. Iluzii… Numai scara e adevărată. Ascensiunea este tot ceea ce există…”   GeorgeRRMartin

Inca din data de 16 martie 2020, am hotarat ca activitatea centrului nostru la sediul Ram-Info sa se intrerupa si sa se desfasoare de la domiciliu si vom continua acest mod de lucru, atat cat va fi necesar.

Incercam sa avem intalniri fizice cat mai putin posibil, iar majoritatea sarcinilor sa le rezolvam online.

Ca masura de adaptare la situatia prezenta,centrul nostru se va concentra pe implemenatrea tehnologiilor moderne de prezentare a activitatilor si al cursurilor aflate in portofoliul actual.

Daca luam in calcul doar situatia actuala, este evidenta o scadere considerabila fata de luna martie 2019. Chiar daca eram conectati la situatia din lume si se prefigura ca inclusiv la noi se vor implementa anumite restrictii, piata de formare nu a dat nici un semn de „relaxare” pana in data de 16 martie.

Din acel moment, putem spune ca fluxul de lucru si implicit interesul clientilor a fost si este redus la minimum. Principalul interes, acum, il reprezinta finalizarea intentiilor de ascensiune/formare si in alte domenii de interes pentru viitor- aflate in desfasurare, unde sunt contracte semnate, si alte intelegeri deja stabilite.

In acest moment, trebuie sa luam in calcul ca sunt si clienti care vor fi nevoiti să se reinventeze sau chiar sa porneasca de la ZERO.

Chiar daca fortele aparent destabilizatoare, precum FRICA,par sa ne conduca uneori, descoperim ca suntem antrenati mental sa gandim pozitiv si sa trecem peste aceasta teama, sa o lasam in urma si sa ne concentram toata atentia catre noi, familiile si viitorul nostru.

Pentru reinventarea noastra, suntem datori sa trecem prin cateva etape:
1. Sa ne regasim pe noi si sa ne dam seama ce ne dorim sa facem, nu doar pentru bani, ci și pentru a ne simți împliniti;
2. Sa construim/ facem un plan clar de acțiune;
3. Sa stim clar cui ne adresam si care sunt nevoile lor;
4. Sa cream produse/servicii valoroase cât și o comunitate care ne cunoaste bine si care abia așteapta să ne cumpere serviciile pe care noi le vom oferi;
5. NU ne vom îndoi de noi și de valoarea pe care o aducem în lume                                                                          6. NU ne vom îndoi de proces și rezultat;
7. Nu ne vom lăsa descurajati de critică-bine intenționată sau nu, bine fundamentată sau doar rautati/invidii;
8. Sa aflam si sa stim foarte clar care ne este misiunea, care este drumul pe care suntem și care este valoarea pe care ne dorim sa o aducem în lume…..

în contextul actual, daca aveti un telefon, si un laptop/ calculator cu o conexiune bună la internet, va invitam sa ne reinventam impreuna prin cursurile de specializare/perfectionare- autorizate ANC- pe care le vom organiza in aceasta perioada-conform OG nr 32 din 26 martie 2020 privind modificarea  si completarea unor acte normative conform Hotararilor Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta precum si instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei prin Decretul Presedintelui nt.195/ 2020 privind instituirea starii de urgenta.– in sistem online- partea teoretica, iar imediat ce vom iesi din starea de urgenţa decretata si vom putea sa ne intalnim in salile noastre de curs, vom recapitula informatiile asimilate online, vom efectua aplicatiile practice/ tehnicile aferente fiecarui curs si vom sustine examinarea ANC.

Teoretic, majoritatea cursurilor aflate in portofoliul nostru, pot fi organizate in sistemul online dar, practic- vom debuta/ organiza doar cateva:

  1. Agent imobiliar- Broker imobiliar
  2. Asistent manager                                                                                                                                                 
  3. Masaj somatic
  4. Drenaj limfatic
  5. Consilier pentru dezvoltare personala
  6. Astrolog
  7. Formator
  8. Coach-Specialist in activitatea de coaching  

  Este clar ca piata de formare,  nu se va opri aici!.

Ca si in anul 2008, pot exista anumite blocaje resimtite intr-o perioada scurta sau pe termen mai lung, dar nevoia de cunoastere si necesitatea de dezvoltare vor exista permanent.

Este prea devreme sa ne exprimam si sa realizam o prognoza asupra evolutiei reale a pietei de formare.Schimbarea optiunilor clientilor catre dezvoltarea pe orizontala se poate lua in calcul. O alta directie o va reprezenta distanta fizica, asociata distantei sociale. Daca, pana acum, existau anumite criterii in luarea deciziei achizitiei unui curs de formare – si putem enumera cateva exemple:   cursuri de calificare vs cursuri de specializare,cursuri de initiere vs cursuri de perfectionare – workshopuri vs cursuri acreditate ANC   – acum, cu totii simtim ca izolarea si distanta fizica sunt de dorit, in detrimentul supraaglomerarii si presiunii continue, create in ultimii ani.

Daca, pana acum, evolutia de crestere a pietei de formare  avantaja mai mult zonele ultracentrale, centrale si cele foarte urbanizate ale tarii – prin proiectele demarate/ implementate, este posibil ca – pe viitor – si celelalte zone sa mai castige din decalajul existent.        

                Ca sa trecem mai usor peste aceasta perioada incerta, in primul rand, trebuie sa respectam toate indicatiile autoritatiilor, pentru a nu ingreuna situatia existenta. Apoi, trebuie sa protejam clientii, sa ne protejam inclusiv pe noi si sa nu ne expunem mai mult decat este necesar,  sa folosim toate mijloacele digitalizate existente pentru desfasurarea activitatii, astfel incat contacul fizic sa fie redus la minimum si doar in cazuri absolut necesare.

Trebuie sa luam in calcul ca avem de organizat cursurile din portofoliul actual, de pregatit si implementat altele noi, de finalizat tranzactii, ca sunt clienti care asteapta sa le oferim serviciile noastre, in continuare.

Chiar daca perioada ce v-a urma o sa fie dificila pentru toata lumea si nu numai, uniti vom trece cu bine si peste aceasta incercare. Suntem increzatori ca ,dupa reintrarea in normalitate, piata de formare v-a trece la nivelul urmator si ca trebuie sa fim pregatiti si deschisi  pentru o schimbare a perceptiei  pietei, in ansamblu.                                               

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.