MASAJUL TERAPEUTIC-rolul si beneficiile lui

Terapia prin masaj poate fi folosita pentru ameliorarea multor afectiuni fizice si psihice – iata pentru ce afectiuni poti folosi masajul terapeutic.

 

MASAJUL TERAPEUTIC=Un organism mai sănătos, un sistem imunitar puternic, o piele fină şi fermă.

De aceea, ar fi indicat ca masajul să devină o practică curentă în viaţa de zi cu zi. Efectele sunt imediate – durerile fizice sunt calmate, iar relaxarea şi optimismul ne învăluie!

Programul încărcat nu este deloc o scuză pentru a lăsa pe altădată şedinţa de masaj. Şi pentru că nu există o cale mai bună de relaxare atât a trupului, cât şi a minţii, savurează din plin atingerea tămăduitoare şi aromele ispititoare.

Masajul terapeutic poate fi folosit atat in scop preventiv cat si in scop curativ. In intreaga lume exista tehnici diferite de masaj.

Terapia prin masaj presupune manuirea masei musculare, dar si a tesuturilor conjunctive, a tendoanelor si ligamentelor cu scopul detensionarii acestora. O serie de studii au confirmat efectele benefice ale masajului, care nu numai ca amelioreaza durerea, insa stimuleaza totodata sistemul limfatic si regleaza hormonal organismul.

Masajul, fie ca este facut de un profesionist, fie ca este facut de un amator, are o serie de efecte benefice si poate fi folosit in tratarea unor afectiuni precum intinderile si spasmele musculare, dar si pentru eliminarea stresului, tratarea anxietatii ori a insomniilor.

Beneficiile masajului terapeutic

O serie de studii au fost facute pentru confirmarea efectelor pe care masajul il are asupra trupului si mintii. In urma acestor studii au fost confirmate urmatoarele beneficii ale terapiei prin masaj:

 • Reducerea anxietatii
 • Ameliorarea depresiei
 • Ameliorarea fibromialgiei
 • Reducerea durerilor de cap
 • Ameliorarea durerilor musculare
 • Tratarea durerilor de spate
 • Ameliorarea durerilor cauzate de osteoartrita
 • Tratarea insomniei
 • Eliminarea stresului
 • Reglarea organismului din punct de vedere hormonal
 • Intarirea sistemului imunitar

Contraindicatii masaj terapeutic

Daca suferi de afectiuni cronice ori esti insarcinata, consulta-te cu medicul tau inainte de a merge la masaj terapeutic, pentru a te asigura ca starea de sanatate iti permite sa apelezi la aceasta terapie.

E posibil ca masajul sa nu iti priasca in caz de:

 • Fracturi
 • Rani care sangereaza
 • Arsuri la nivelul pielii
 • Osteoporoza severa
 • Afectiuni care cauzeaza sangerare
 • Utilizare tratament medicamentos care subtiaza sangele

Masajul nu ar trebui sa te faca sa te simti inconfortabil, ci din contra, ar trebui sa iti ofere senzatia de detensionare. Este posibil ca uneori sa resimti, a doua zi dupa un masaj terapeutic, o senzatia vaga de febra musculara, care insa va trece rapid. Masajul nu trebuie sa fie dureros asa ca anunta-ti terapeutul daca simti durere.

Pentru potentarea efectului masajului primit, foloseste ulei esential care are proprietati benefice pentru tine. Uleiul de lavanda relaxeaza, in timp ce uleiul de musetel trateaza durerile de cap iar cel de menta are efecte anispasmodice.

Parte din arta echilibrării fizice a corpului – Masajul Terapeutic utilizează procedee principale, secundare şi speciale de masaj, aplicate în ordinea şi cu localizarea specifică afecţiunii şi configuraţiei particulare a pacientului.

Tehnicile Masajului Terapeutic asimilate în cadrul centrul nostru se bazează pe practici originale, care să maximizeze efectul terapeutic, dublate de o bună instruire teoretică din perspective medicale alopate și alternative – necesare pentru a deveni un bun terapeut.

Se insistă pe dezvoltarea unui mod holistic de gândire pentru a putea găsi soluţiile potrivite şi pentru a deprinde colaborarea interdisciplinară cu ramurile medicale implicate în tratarea afecţiunilor repective.

Cursul de masaj terapeutic se finalizează cu examen de absolvire (scris, practic) şi diplomă – certificat de absolvire (formular recunoscut internaţional).

 

Durata curs: 40 ore (3-4 weekenduri)

Materii de studiu:

o Fiziopatologia şi patologia afecţiunilor în care sunt indicate masajele terapeutice ;
o Tehnici de lucru şi stadializarea abordării în masajul terapeutic (elaborarea protocolului terapeutic de masaj pe afecțiuni);
o Tehnici de mobilizări articulare;
o Masajul de drenaj limfatic;
o Masajul anticelulitic terapeutic combinat cu drenaj limfatic;
o Tehnici speciale de masaj – tehnicități fasciale;
o Elemente de fiziologie, fiziopatologie fascială;
o Masajul profund al țesuturilor (deep tissue massage);

Competenţe specifice:

o Aplicarea masajului terapeutic;
o Aplicarea masajului de drenaj limfatic;
o Aplicarea masajului anticelulitic;
o Aplicarea masajului profund al țesuturilor;
o Stabilirea tehnicilor și tipurilor de masaj;
o Dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a activității profesionale;

Obiective urmărite:
o Deprinderea tehnicilor de masaj terapeutic;
o Cunoaşterea strategiei de abordare în masajul terapeutic în vederea maximizării efectelor terapeutice;
o Stăpânirea tehnicilor de drenaj limfatic şi cunoaşterea abordării corecte a drenajului pe regiuni;
o Deprinderea masajului anticelulitic “blând” combinat cu drenaj limfatic –     eficienţă maximă fără traumatizare locală;
o Aplicarea masajului terapeutic pe tipuri de ţesuturi, pe organele profunde şi, specific, în afecţiuni în care acesta este indicat;
o Deprinderea tehnicilor de abordare fascială a țesuturilor;
o Deprinderea tehnicilor de mobilizare fără risc lezional;
o Conştientizarea relaţiei de inter-dependenţă dintre maseur şi pacient din timpul masajului;
o Deprinderea frecvenţei de lucru a regenerării terapeutice, necesare rearmonizării organismului pacientului

Dacă considerați că această ocupație vi se potrivește, vă așteptăm să vă înscrieți  la cursul nostru de specializare – acreditat MMPS – MASAJUL TERAPEUTIC pentru obținerea certificatului ce vă oferă dreptul de a practica această  frumoasă profesie……detalii aici

CURS OFFLINE – (LA SALA)cu respectarea normelor in vigoare (masti, distantare sociala, etc) – respectarea prevederilor OUG 70 / 2020 si ale OMMPS 3577 / 2020

 • Perioada: 40 ore (3-4 weekenduri)
 • Data incepere: 12 SEPTEMBRIE 2020 sesiunile vor fi programate impreuna cu participantii inscrisi.
 • Taxa: 1400 lei  1200 lei – preț special + 65 lei examinare finala (sunt incluse: coffee break, suportul de curs, fisele de lucru, certificatul de absovire, materiale necesare)==> poate fi achitata in 2 rate
 • 1100 lei + 65 lei taxa de examinare finala – pentru plata integrala la inscriere -> 25 august 2020 – ultima zi de inscriere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.