AUTOCUNOAȘTERE PRIN ARTE COMBINATE

AUTOCUNOASTERE2ARTA de a lucra impreună

-Autocunoaștere  prin arte combinate-

1. Considerații generale

Este deja o certitudine științifică faptul că, arta sub toate formele sale, este benefică – deoarece este singura capabilă să pătrundă în straturile cele mai profunde ale conștiinței umane, formând noi conexiuni neuronale care înlesnesc autocunoașterea și înțelegerea superioară, facilitând modelarea personalității și a relațiilor într-un mod armonios și mai ales, UNIC !
Stările de conștiință modificată –  constituie o cale importantă pentru vindecarea traumelor, și eliberarea potențialului neutilizat. Numeroase relatări din viața marilor savanți și artiști, arată că aceste stări de spirit constituie adevarate căi de acces către geniul nostru înnăscut pe care ei au reușit să le descopere intuitiv.

Creativitatea este un act natural, firesc care face parte din noi înșine, este o funcție a emisferei cerebrale drepte. Este însăși sinele nostru autentic de care ne-am îndepartat și pentru a-l accesa nu trebuie decât să îndepărtăm acele maști cu care ne-am acoperit și să ne exprimăm în mod autentic!

Mediul în care trăim a devenit mai degrabă o platformă de robotizare fiind bazat pe învățarea mecanică, respectiv urmarea și conformarea unor tipare care stimulează cu preponderență activitatea emisferei cerebrale stângi în defavoarea emisferei cerebrale drepte. Acest lucru are consecințe serioase pe termen lung:

• scaderea performanței intelectuale și a randamentului profesional
• deterioararea relațiilor interpersonale
• imposibilitatea găsirii unui sens real în viață, atât pe plan personal cât și profesional ceea ce duce la dezechilibre emoționale, mentale, apariția de boli grave, incurabile.

Cu toții deopotrivă avem nevoie de dezvoltarea creativității latente și de aplicarea acesteia în fiecare zi din viața noastră, nu numai pentru a obține rezultate mai bune la locul de muncă și de a relaționa mai bine cu noi înșine și cu ceilalți dar și pentru a ne conserva sănătatea fizică, mentală, emoțională, pentru a ne găsi sensul autentic, să fim capabili să trăim viața cu optimism și entuziasm, să depasim mult mai ușor obstacolele și încercările ce ne apar în cale.

• Ori pentru asta, creierul are nevoie să își formeze căile neuronale specifice și trebuie antrenat, în acest sens!

2. Scopul antrenarii prin arte combinate

• să deschidă calea spre un nou tip de formare a personalității–prin utilizarea artelor ca facilitator al exprimării de sine, autentice – oferind un instrument deosebit de valoros în echilibrarea emisferelor cerebrale, corectarea atitudinilor existențiale, eliberarea inhibițiilor, dezvoltarea gândirii creative, empatiei și a unei conștiințe înalte de sine în relaționarea cu propria persoana și cu ceilalți.

3. Obiective

• să faciliteze procesul de autocunoaștere la nivel profund
• să accelereze procesul de transformare personală prin conștientizare și acționare
• să aprofundeze conexiunea cu sinele autentic și comunicarea cu ceilalți la un nivel înalt de conștiință

4. Rezultate estimate

• autocunoaștere la nivel profund, o nouă conștiinta de sine
• înțelegerea percepțiilor individuale, a tiparelor de mișcare și comportament
• abordarea diferită, în mod asertiv, a relațiilor interpersonale
• conștientizarea și însușirea de noi moduri de abordare în comunicare

5. Cea duce nou aceasta metoda?

• furnizează informații care argumentează importanța stimulării exprimarii de sine autentice și a echilibrarii emisferelor cerebrale pentru echilibrul fizic, mental și emoțional
• introduce arta ca instrument de formare a personalității, cu un scop bine determinat ce poate duce la adevarate salturi în conștiința individuală și colectivă.
• crează un cadru de tehnici și metode de stimulare a exprimării de sine autentice, pentru promovarea valorii individuale și a relaționării armonioase.
• oferă aplicații practice pe tematici și scopuri precise de stimulare, atât individual cât și în echipă.
• aduce noi elemente care introduc arta ca metodă de dezvoltare personală și team-building, capabilă să genereze un mod diferit de abordare a educării personalității și de construire a relațiilor interpersonale.

Vom realiza aceste ateliere periodic și vom experimenta tehnici diferite iar metodele utilizate vor conține jocuri de rol, exerciții practice, însoțite de explicațiile aferente care vor facilita înțelegerea modului în care funcționam, promovarea valorii individuale, dezvoltarea empatiei și a sprijinului reciproc, dezvoltarea capacității de a crea împreună sau de a face față, în colectiv, la diverse situații, respectiv obstacole, de a găsi soluții multiple la aceeași problemă.

Trainer – Liliana Cehan – este un descoperitor pasionat, al frumusetii din oameni.
Fiind ea insasi un spirit liber, autentic, a ales sa-si dedice resursele, intreaga experienta si cunoastere incurajarii exprimarii unicitatii individuale considerand ca fiecare om reprezinta o valoare inestimabila, de neinlocuit!

Formator & consilier pentru dezvoltare personală certificat ANC (CNFPA), specializat în: arte combinate, dezvoltarea creativității și a inteligenței emoționale, desen cu emisfera dreaptă, managementul proiectelor, Sherborne Developmental Movement (Sherborne Association UK), Access Consciousness (USA), doctor in inginerie, absolvent MBA Romano-Canadian si a numeroase cursuri din tara si strainatate in domeniile: creativitate, psihologie, resurse umane, constiinta universala, fizica cuantica, neurostiinta, NLP, marketing, business, a acumulat o experienta de 9 ani in corporate business si de peste 20 de ani in cercetare, relatii internationale, inteligenței emoționale,

Din anul 2012 a decis sa-si urmeze pasiunea, ca trainer si consilier pentru dezvoltare personala. In parteneriat cu Centrul de Formare si Consiliere RAM-INFO TRAINING, este autorul a noi cursuri acreditate, dupa concepte originale, pentru prima oara in Romania: ©Art-consilierea sau Consilierea prin arta, ©Talent ID, ©Stimularea exprimarii de sine prin dans/pictura/muzica/teatru/sah – ca instrument in educatia creativa si promovarea unicitatii individuale, ©Modelarea personalitatii si a relatiilor prin arte combinate.

Durata atelierului – 2,5 ore
Desfasurare: – BUCURESTI, Calea Mosilor nr 124, et 1, ap 2, interfon 02, sector 2
Data: • joi – 03 decembrie 2015 – ora 18.00 – 20.30
Taxa: 55 lei / participant
Contact:
– telefon: 021/311.63.03
– mobil: 0728 120 340, 0723163926, 0722.675.316
– e-mail: office@raminfo.ro, raminfotraining@gmail.com,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.