Curs TEHNICI ORIENTALE DE MASAJ TERAPEUTIC

Masajul terapeutic oriental este cea mai simpla terapie si din cate se cunoaste, cea mai veche. Toate marile civilizatii ale lumii asiatice au utilizat aceste tehnici, cu precizarea ca alaturi de acestea erau recomandate exercitii de respiratie, masajul localizat pe zona afectata si exercitii pentru maini si picioare.

Acest tip de masaj era recomandat pentru reducerea febrei, ameliorarea durerii, dar si pentru recuperarea paraliziilor partiale sau totale.

In lumea orientala, maseurul este vindecatorul care se pricepe sa ancoreze o articulatie care este prea slabita sau sa o slabeasca pe una prea rigida.

Tehnicile terapeutice de masaj oriental au fost utilizate pe scara larga in special in timpul primului război mondial pentru diferite afectiuni, cand resursele erau putine si pacientii foarte multi.

In timp, cererea pentru masaje efectuate manual a scazut, iar cea cu echipamente electrice a crescut. Practicantii autentici si-au păstrat clientii, acestia cunoscand puterea de vindecare energetica oferita de practicile orientale stravechi. 

Tehnicile orientale de masaj terapeutic la care vom face referire, fac parte din:

  • Masajul terapeutic chinezesc TUI NA
  • Masajul japonez Shiatsu
  • Masajul oriental indian

Masajul terapeutic chinezesc TUI NA

TUI-NA face parte dintre cele mai vechi tehnici terapeutice din istoria umanitatii menita sa descatuseze intregul potetial uman plecand de la nivelul organismului. Ea manipuleaza, dozeaza si regleaza circulatia energiei si a sangelui astfel incat persoana in scop profilactic si/sau terapeutic.

Astazi TUI NA este practicat de catre specialisti in medicina traditionala chineza si este predat la cele mai mari universitati medicale din China. Datorita relatiei tot mai stranse intre Occident si China, schimburile academice au permis cunoasterea si elaborarea unui numar record de lucrari stiintifice legate de  eficienta masajului TUI NA.

Acum lumea medicala occidentala stie, pe baza lucrarilor stiintifice publicate in Europa si in lume, ca TUI NA este o terapie sigura, eficienta, fara riscuri si fara efecte secundare si care contribuie in mare masura la cresterea calitatii vietii beneficiarilor acestei terapii.

TUI NA este aplicat deja in diverse specialitați medicale, cum ar fi medicina interna, chirurgie, ginecologie, pediatrie, traumatologie, ORL, oftalmologie, stomatologie, etc.

 Din a doua jumatate a secolului trecut au inceput investigatiile bazelor fiziologice ale masajului TUI NA pentru a identifica ce anume il face atat de eficient. Ceea ce au descoperit oamenii de stiinta este ca masajul terapeutic chinezesc TUI NA actioneaza la radacina bolii si permite o actiune profunda, care se mentine in timp.

Analiza initiala a clientului este esentiala, iar TUI NA permite realizarea de  tratamente diferite pentru  clienti cu patologii identice in functie de propria ereditate si propriul sau mod de a reactiona, de a se comporta, de a relationa cu mediul in care traieste.

Masajul terapeutic chinezesc actioneaza asupra organismului uman, regleaza sistemul imunitar, restabileste circulatia normala a sangelui, dand nastere la echilibru intre yin și yang.

Utilizarea corecta a diferitelor elemente care compun medicina tradiționala chineza este esentiala pentru a exercita in mod corespunzator aceasta arta, printre care se numara: diagnosticul corect, utilizarea adecvata a meridianelor si a punctelor, gradul de calificare a expertului in medicina traditionala chineza practicant de TUI NA.

In cazul in care sunt indeplinite aceste conditii, pot fi  asteptate rezultate bune si foarte bune.

In cadrul cursului TEHNICI ORIENTALE DE MASAJ TERAPEUTIC, vor fi prezentate:

  • Meridianele energetice, traiectul extern.
  • Tehnici din masajul terapeutic chinezesc TUI Na: manevrele de baza, manevrele compuse si tehnicile de mobilizare ale articulatiilor precum: Gun Fa, YiZhi Chan Fa, Rou Fa, Mo Fa, Ca Fa, Tui Fa, Dian An Fa, Na Fa, Tan Bo Fa, Pai Fa etc.
  • Studii de caz

Masajul japonez Shiatsu

Stilul de masaj care imbina notiunile moderne de anatomie si fiziologie cu tehnici de masaj oriental stravechi. Shiatsu se realizeaza atat in scop preventiv, cat si in scop terapeutic, dupa ce boala a aparut, pentru ameliorarea si vindecarea afectiunii dobandite.

Eficienta interventiei este data atat de numarul de tratamente, cat si de atitudinea, conceptiile, stilul de viata si regimul alimentar al pacientului..

În Shiatsu presiunea puternica, dar controlata, vine din Hara (centrul energiei din abdomenul inferior) al terapeutului, indiferent daca acesta foloseste in aplicarea masajului mana, cotul, genunchiul sau piciorul de-a lungul meridianelor energetice ale pacientului – pe ramul extern al acestora, in functie de afectiunile identificate.

Principalul meridian este cel al vezicii urinare, care influenteaza toate organele interne.   

Shiatsu are rol analgezic, relaxant, tonifiant, de echilibrare. Poate ameliora și vindeca afectiuni precum sciatica, durerile de spate, intinderile musculare, durerile artitice (articulare), tensiunile musculare, tendinitele, migrenele, durerile de gat si de umeri, nevralgiile, insomnia, nervozitatea, problemele menstruale, problemele circulatorii, problemele legate de stress, constipatia, anxietatea, oboseala cronica, stresul.

În cadrul cursului TEHNICI ORIENTALE DE MASAJ TERAPEUTIC vor fi prezentate tehnicile Shiatsu pentru: durerile de cap, nevralgia de trigemen, paralizia facială, blocajul nazal, insomnia, astm, umeri întepeniti, sciatica, constipatie, întarirea inimii, întarirea rinichilor etc.

Masajul oriental indian este executat cu varful degetelor prin frictiuni liniare, curbe, spiralate, fiind unul dintre cele mai apreciate tipuri de masaj din lume.

In urma practicarii masajului indian se produc următoarele efecte:eliminarea oboselii și senzatiei de surmenaj fizic si psihic;  eliberarea cantitătii de gaze din stomac si intestine; favorizarea somnului; întarirea sistemului imunitar;  cresterea rezistentei fizice; îmbunatatirea mobilitatii articulatiilor; îmbunatatirea circulatiei periferice;  îmbunatatirea vietii sexuale.

În masajul oriental indian se aplica întai un ulei relaxant cald pe cele cinci puncte cunoscute în medicina ayurvedica  ca fiind „cele cinci porți” de intrare și iesire a energiilor: fontanela, centrul palmelor, centrul talpilor, apoi se efectuează tehnicile de masaj propriu-zise.

În cadrul cursului TEHNICI ORIENTALE DE MASAJ TERAPEUTIC vor fi prezentate:

  • Sistemul celor 5 elemente din medicina indiană, Sistemul Tridoshas
  • Tehnicile de ungere și de masaj
  • Utilizarea uleiurilor, uleiuri medicinale, energetica plantelor.

Va asteptam la cursul TEHNICI ORIENTALE DE MASAJ TERAPEUTIC – autorizat MMPS, in urma caruia persoanele specializate, vor putea sa asigure acest serviciu in cadrul propriului cabinet sau al institutiilor de profil.

Perioada: 3 – 4 saptamani

Condiții de acces :

  • minim studii medii  
  • echipament de practica ( tinuta sportiva – tricou alb, incaltari usoare, 2 prosoape mari de baie)

Acte necesare la înscriere:

  • copie BI/CI
  • copie certificat de naștere
  • copie diplomă de studii
  • copie certificat de casătorie (pentru doamne dacă este cazul)

Program curs: 10-11 aprilie 2021- sesiunea 1

  • urmatoarele sesiuni vor fi programate impreuna cu participantii in cadrul primei sesiuni

Taxa:  1300 lei+ 65 lei examinare finala-se poate achita in 2 rate

Asteptam cu drag la curs pe viitorii specialisti ai acestei formari autorizate.

Contact: 0213116303, 0728120340, 0722675316, 0723163926, office@raminfo.ro     www.raminfo.ro

    Nume (obligatoriu)

    E-mail(obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Subiect

    Mesaj