CURS AGENT IMOBILIAR / BROKER IMOBILIAR

cod COR 333401 – Autorizatie ANC nr. 40/3160/11.04.2013

 

agent_imobiliarActivitatea de agent imobiliar / broker imobiliar ne poate transforma viața într-o oportunitate de a cunoaște oameni, de a forma relații interumane trainice și de folos ambelor părți, de a fructifica și de a face bani în timpul liber.

Formular inscriere

Durata cursului: 40 ore  (25 ore teorie (3 zile) + 15 ore practică individuală (realizarea unui proiect de absolvire compus din 9 capitole ce demonstrează asimilarea aspectelor teoretice parcurse).

Conţinutul cursului:

 • Managementul agenţiilor imobiliare
 • Legislaţie imobiliară
 • Evaluare imobiliara
 • Tehnici de vânzare si negociere

Tematica cursului:

Piaţa imobiliară – Termeni, definiţii, cerere şi ofertă, investiţii imobiliare
Noţiuni de management imobiliar– Punerea în practică a strategiilor potrivite fiecarui client
Drept şi legislaţie în activitatea imobiliară– Familiarizarea cu formularistica legală şi cadrul juridic
Noţiuni privind tipurile de bunuri imobiliare – Evaluarea a bunurilor imobiliare.
Comunicarea şi negocierea în intermedierea imobiliară– Tehnicile de vânzare, comunicare interactivă şi negociere, managementul relaţiilor cu clienţii.
Finanţarea tranzacţiilor imobiliare – ipoteci, împrumuturi
Cadastru – noţiuni generale
Marketing imobiliar – Familiarizarea cu noţiunile şi tehnicile de marketing.
Utilizarea programelor imobiliare –noţiuni necesare utilizării soft-urilor imobiliare.

Competenţe obţinute:

 • Comunicarea efectivă
 • Dezvoltarea instruirii profesionale
 • Ofertare
 • Primire şi prelucrare cereri
 • Primire şi prelucrare oferte
 • Tranzacţionare

Condiții: – studii medii

Informații despre data de începere a cursului, program, desfașurare, taxa de curs ………..aici 

” Un agent imobiliar trebuie să fie un bun consilier, un fin detectiv şi un expert în coordonare. Trebuie să ştie să asculte cu atenţie ce spun clienţii şi să le identifice dorinţele şi nevoile, trebuie să aibă intuiţie şi abilităţi excelente de cercetare, pentru a găsi proprietatea perfectă şi, de asemenea, trebuie să se asigure că toată lumea îşi face datoria, până la semnarea actelor. Un consultant de succes este înzestrat sau îşi dezvoltă toate aceste aptitudini”, explică în cartea sa agentul imobiliar american Shahri Masters.

Agentul / brokerul imobiliar nu are  un program fix, ceea ce permite o mare libertate iar cei  care aleg să lucreze în acest domeniu se relaxează, deoarece se plimbă foarte mult prin oraș sau prin țară, comunică, fac vizionări, sunt eleganți și au posibilitatea să se organizeze în funcție de priorități.

 Meseria este foarte potrivită persoanelor cărora le face plăcere să vorbească la telefon, să cunoască oameni și să-și facă prieteni noi. Se poate spune că agenții și brokerii imobiliari care muncesc cu pasiune au o viață frumoasă și împlinită.

Activitatea se adresează totodată acelor persoane care au deja conexiuni în  portofoliul lor de clienți și care își doresc un al doilea job, care să le aducă un plus în ceea ce privește confortul financiar și consolidarea relațiilor interumane de prietenie.

Această profesie, combinată cu cea de Decorator interioare au mărit întotdeauna șansele de vânzare ale unei locuințe / teren și au influențat pozitiv decizia cumpărătorului prin propunerile lansate privind amenajarea spațiului / terenului și stilul corespunzător privind mediul înconjurator.

Prin proiectele feng shui, bazate pe ceea ce au înțeles în mii de ani oamenii despre cum curge energia prin Univers, îi puteți îndruma spre amenajarea necesară îmbunătățirii sănătății, a stării sufletești, a relațiilor, creativității, situației financiare, vieții de familie și spirituale și a carierei.

Cu ajutorul cursului ”Decorator interioare”, vei dobândi ochiul unui fotograf, talentul unui pictor, sufletul unui artist, simțul și imaginația unui designer și conține toate elementele și cele mai noi tendințe necesare practicării acestei minunate meserii.

Pregătirea unui broker imobiliar de succes constă în dobândirea cunoștințelor de legislație din domeniu și a procedurilor notariale, modul de întocmire a pre-contractelor și a contractelor.

Agentul /brokerul imobiliar învață să comunice cu prietenie și deschidere, învață să ia decizii și să sintetizeze informația pe care o preia de la proprietar pentru a o prezenta potențialului cumpărător. El va ști sa-i îndrume, în orice situație, atât pe proprietar, cât și pe cumpărător, în demersurile de întocmire a actelor, fiindu-le atât sfătuitor, cât și însoțitor. Nu în ultimul rând, un broker este un bun cunoscător al pieței imobiliare.

De ce este necesar un Curs de Agent Imobiliar? 

Un anunţ din ziar sau de pe internet conduce posibilul client la o agenție imobiliară. Într-o firmă imobiliară clientul trebuie să găsească personal calificat, care să-i asigure siguranța și condiții optime la încheierea tranzacției imobiliare.

O agenție imobiliară serioasă oferă clienţilor toată gama de servicii imobiliare pe langă prezentarea unor imobile, oferă consultanţă, studii de piaţă, evaluari și asistență la incheierea tranzacţiei imobiliare. Astfel, când clientul trece pragul unei agenții imobiliare bune, trebuie să observe că angajaţii acesteia îi vor arăta multe case (mai întâi fotografii, schițe sau material video, urmând apoi vizionarea pe teren), îl vor informa asupra evoluției pieței (se scumpesc, se ieftinesc locuințele) și îi vor spune dacă prețul cerut este justificat sau nu în comparație cu oferta.

Conform noilor proiecte legislative privind statutul agenţilor imobiliari, perfecţionarea în acest domeniu a devenit o obligatorie.
Dacă doriţi să deschideţi o agenţie imobiliară sau dacă activati deja în domeniul imobiliar, conform acestor proiecte veți fi obligaţi să absolviţi atât dumneavoastră cât și personalul agenției dumneavoastră cursuri de PERFECȚIONARE in acest domeniu.

Cursul de “Agent Imobiliar” / “Broker Imobiliar” garantează învățarea cunoștințelor necesare pentru a putea practica profesia de agent imobiliar, cât și cerințele pe care agențiile imobiliare trebuie să le respecte în activitatea lor.

Unul din avantajele cursului de “Agent Imobiliar” / “Broker Imobiliar” constă in faptul că atestatul dobândit prin finalizarea acestui curs le va permite agenţilor imobiliari să profeseze în orice ţara a Uniunii Europene.

În cadrul cursurilor de “Agent / Broker Imobiliar” se va urmări asimilarea de informaţii din domeniul construcţiilor, comercial si fiscal, pentru ca viitorii agenţi atestaţi să cunoască legislaţia referitoare la tranzacţiile imobiliare şi alte aspecte legate de felul în care funcţionează piaţa imobiliară.
Participanţii vor dobândi în urma acestei formări, abilităţi de negociere, tehnici de persuasiune personalizate în funcţie de tipul tranzacţiei imobiliare şi a personalităţii clientului, abilităţi de prezentare a unei oferte imobiliare, tehnici de comunicare eficiente pentru relaţia cu clienţii dificili si rezolvarea eventualelor conflicte.

Brokerul imobiliar trebuie să cunoască legislatia în domeniu şi să se informeze permanent despre modificările cadrului legislativ, trebuie să ştie să  interpreteze legile în mod corect şi activitatea notarului, pentru că actele imobiliare trec şi pe acolo si nu trebuie să fie luat prin surprindere de vreo reglementare sau de vreo procedură specifică.

Un Broker imobiliar trebuie să cunoască toată documentaţia care se întocmeşte la tranzacţionarea unui apartament sau a unui teren, trebuie să ştie să întocmeasca un pre-contract, dar şi un contract de vânzare/cumpărare, trebuie să-i îndrume, la nevoie, atât pe proprietar, cât şi pe cumpărător, în demersurile de întocmire a actelor şi să le fie nu numai sfătuitor, ci şi însoţitor, la nevoie!

Brokerul imobiliar – pentru a avea succes, trebuie să îşi dezvolte: – mintea şi să gândească repede şi limpede, capacitatea de sinteză, precum şi memoria. Trebuie să fie bun comunicator, ferm, dar nu obraznic şi să dea dovadă de o stăpânire de sine superioară mediei.

Un broker trebuie să fie un bun cunoscător al pieţei imobiliare, în general sau măcar a pieţei locale, ori a segmentului în care doreşte să-şi desfăşoare activitatea. lar atunci când preia de la un proprietar şi se implică direct în întreaga desfăşurare a tranzacţiei, trebuie oricând să fie pregătit să ofere răspunsuri detaliate despre „obiectul muncii”, adică, despre apartamentul / casa/ terenul respectiv. 

IMPORTANT!!!

 • cunoscând importanţa timpului pentru agenţii imobiliari, putem organiza cursurile de agent (broker) imobiliar într-o perioadă scurtă, program intensiv de 3 – 5 zile.
 • absolvenţii unor cursuri de agent (broker) imobiliar echivalente sau cei care au cunoştinţele aferente acumulate pe cont propriu se pot înscrie pentru preevaluare, evaluare pe parcurs, evaluare finală si examen CNFPA, beneficiind de consultanţă si materiale de curs.
 • În cazul în care angajaţii unei agenţii imobiliare participă la cursul de agent/ broker imobiliar în numar de cel puţin 7 cursanţi, “cursul agent imobiliar” se poate personaliza şi se va putea desfăşura la sediul acesteia
 • Costul cursului de formare agent / broker în imobiliare, autorizat CNFPA, se poate deduce din impozitul pe profit / venit conform art 34 din OG 129/2000, republicată, care prevede că “societăţile comerciale, companiile si societăţile naţionale, unităţile cooperatiste, regiile autonome şi alte instituţii pot efectua cheltuieli pentru formarea profesională a salariaţilor, cheltuieli care se deduc, după caz, din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit”.
 • informații despre data de începere a cursului, program, desfașurare, taxa de curs ………..aici 

Notă:   În cazul susținerii acestui curs în altă localitate, este necesar un număr minim de 12-14 participanți, asigurarea sălii de curs, cazarea formatorului și reprezentantului nostru pe perioada derularii cursului si transportul acestora.

Persoanele din alte localități pot participa la curs în sistem ID (invățământ la distanță). Pentru mai multe detalii referitoare la modul de desfăsurare, vă rugăm să ne contactați telefonic. Finalizarea cursului și obținerea certificatului ANC (CNFPA) – se realizează in urma parcurgerii unei pregătiri intensive la sediul nostru și examinare ANC……detalii aici 

Vă așteptăm cu drag.

Formular inscriere